Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Darbiniekiem

Šonedēļ Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) sākas vasaras izlaidumu maratons, kura laikā diplomus saņems bakalaura un maģistra studiju programmu absolventi no piecām fakultātēm. Rīgā izlaidumi noritēs RSU pagalmā līdzās Iedvesmas parkam. Absolventu piederīgie aicināti sekot līdzi svinīgajiem notikumiem arī tiešsaistē RSU mājaslapā.

Šīs vasaras 1200 RSU absolventu vidū ir 821 medicīnas, farmācijas un veselības aprūpes students, tai skaitā 53 Liepājas filiāles un 166 ārvalstu studenti. Diplomus saņems arī 379 sociālo zinātņu studenti.

Aizvadītajā nedēļā, 27. jūnijā, izlaidums tika nosvinēts RSU Liepājas filiālē. Šovasar Liepājas filiālē diplomu saņēma 15 māszinību absolventi, 22 ārsta palīgi, astoņi psihologi un tikpat daudz ārstnieciskie masieri. RSU Liepājas filiāle ir vienīgā veselības aprūpes izglītības iestāde Kurzemes reģionā, kas jau vairāk nekā 75 gadus piedāvā izglītību veselības aprūpē.

Rīgā RSU izlaidumu svinības sāksies trešdien, 3. jūlijā, plkst. 11, kad universitātes diplomu saņems 69 Zobārstniecības fakultātes un 33 Farmācijas fakultātes absolventi. Plkst. 15 izlaidumu svinēs Medicīnas fakultāte, kuru šovasar beidz 216 jaunie ārsti.

Ceturtdien, 4. jūlijā, 379 absolventus suminās Sociālo zinātņu fakultāte. Plkst. 11 tie būs tiesību zinātņu studiju grupas absolventi (86) un jaunie psihologi (81). Tajā pašā dienā plkst. 15 izlaidumi turpināsies starptautiskās politikas un sabiedrības studiju (56), biznesa un ekonomikas studiju (78), komunikācijas un mediju studiju (57) un veselības vadības studiju (21) absolventiem.

Piektdien, 5. jūlijā, plkst. 11 tiks sumināti Medicīnas un Zobārstniecības fakultāti absolvējošie ārvalstu studenti – 154 jaunie ārsti un 12 zobārsti. Izlaidumu maratona pēdējo dienu noslēgs daudzskaitlīgs RSU Veselības un sporta zinātņu fakultātes absolventu pulks, kuru 11 programmās šovasar beidz 289 speciālisti. Visvairāk fakultātes absolventu vidū ir māszinību, fizioterapijas, sabiedrības veselības un sociālā darba bakalauru un maģistru. Tāpat absolventu rindās būs vecmātes, ergoterapijas, fizioterapijas, audiologopēdijas, ortozēšanas un protezēšanas, kā arī uzturzinātnes speciālisti.  

Izlaidumos jaunos speciālistus sveiks ne tikai RSU un fakultāšu vadība, bet arī Ministru prezidente, veselības, ārlietu, aizsardzības un tieslietu ministrs, ministriju un darba devēju pārstāvji un citi viesi.